skip to Main Content

Madbilleder

Et billede af mad skal aktivere alle vores sanser.

Det skal få tænderne til at løbe i vand.

 

Der er ikke noget som smukke billeder af mad.

Er det billeder der taler til vores sanser, så vil hovedparten af beskuerne og læserne blive inspireret af netop den ret som er på billedet.
Vi kender det fra os selv – Ser vi et flot billede af mad, om det er grøntsager eller kager, så kan man blive helt lækkersulten – Netop fordi billeder taler til os.

 

Billederne skal fange læserens opmærksomhed

Vi som forbrugere er hurtige til, at søge på nettet efter opskrifter, det er lige fra boller i Karry til hjemmelavet sushi, og her søger de fleste efter billederne på Google først, inden opskriften bliver læst. Så skal I udgive en opskrift, er det vigtig, at fotografierne vækker læserens sanser og får mundvandet til at flyde.

Eftersom at efterspørgslen på madfotos er stor fra forbrugernes side, er det vigtig, at der bliver taget de helt rigtige fotos. Om det er til en kogebog, en blog, på restaurantens hjemmeside eller billeder til de sociale medier, har det stor værdi, at fotografierne er knivskarpe og fanger, fængsler og fornøjer læseren. Det er det, der gør, at læseren vender tilbage. 

 

Har fokus på både det visuelle og æstetiske

Fotografier der sætter gang i alle sanserne, er fotos hvor der er kræset for de visuelle og æstetiske elementer i billedet. Teksturen, farverne, formen og selvfølgelig lyset skal passe til den enkelte opgave.

 

Er du i gang – skal du i gang ?

Er du ved at lave en kogebog, eller måske du ønsker billeder til en madblog, eller et madmagasin, så kan Anne Kjær hjælpe dig med de skønneste billeder. Anne har en rigtig god forståelse for sammenspillet mellem farver og får de enkelte råvarer til at fremstå livagtigt og delikat, med sin enkle stil og jordnære tilgang til opgaverne.

 

Less is more

For at opnå det stilrene og enkle look som Anne Kjaer er tilhænger af, kræver det naturligvis at rekvisitterne, som bruges i billederne, passer til opgaven. Hun er altid på udkig efter spændende og anderledes ting som hun kan bruge til nye fotoopgaver. Mange rekvisitter er blandt andet fundet på hendes mange rejser i udlandet og når hun arbejder rundt omkring i Danmark.

Billeder fra hele verden

At vi henter inspiration fra det vi ser, er ikke noget nyt – sådan har det altid været, og sådan vil det også være i fremtiden.
Sanserne bliver aktiveret af billeder der viser, det vores øjne gerne vil se. Hvis ikke fotografierne fortæller en historie som fanger vores opmærksomhed med det samme, er billedet ikke interessant og værdiskabende nok for læseren.

Flotte fotos sælger i magasiner, kogebøger eller på de sociale medier, ganske enkelt fordi det er fotografier der fanger vores øjne først og vækker vores sanser.

Back To Top